Ga naar de inhoud

diensten en tarieven

Wat doe ik?

Een groot deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het controleren en zo nodig aanvullen van administraties en het opstellen van jaarcijfers van je onderneming. Daarnaast vul ik de aangifte(s) inkomstenbelasting in en dien ik die in bij de Belastingdienst. Als je dat wilt, kan ik per kwartaal je btw-aangifte doen. In elk geval maak ik na afloop van het jaar een herberekening en dien ik zo nodig een suppletie-aangifte in.

Je kunt bij mij ook terecht voor tussentijdse cijfers en prognoses, bijvoorbeeld als je een hypotheek wilt afsluiten. Ik denk met je over de (financiële) haalbaarheid van je bedrijfsplan, of je die auto nou wel of niet op de zaak moet zetten en wat voor jou de beste manier is om iets voor je pensioen te regelen.

Als je dat wilt, kan ik meer voor je doen op administratief of fiscaal vlak, zoals (tijdelijk) een deel van je administratie verwerken. Het kan ook voorkomen dat ik zelf iets signaleer waarvan ik denk dat het zinvol is als ik dat doe, zoals een middelingsverzoek bij de Belastingdienst indienen als je inkomsten sterk variëren en je recht hebt op een gedeeltelijke teruggave van de inkomstenbelasting die je betaald hebt.

Voor stichtingen stel ik niet alleen de jaarrekening op, maar begeleid ik ook de accountantscontrole en kan ik een helpende hand bieden bij subsidieafrekeningen.

Wat kost dat?

Mijn tarief is € 80 per uur exclusief btw voor de meest voorkomende werkzaamheden. Voor de combinatie van controle van de administratie eenmanszaak, opstellen van de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting hanteer ik een minimumtarief van € 480 exclusief btw. Heb je voor mij een vraag waarvoor ik uitgebreid in de wetboeken moet duiken, of waarvoor ik een speciaal verzoek moet doen aan, of in overleg moet treden met de Belastingdienst, dan is mijn tarief € 85 per uur exclusief btw.

Software en werkwijze

Sinds een aantal jaar ben ik erkend Moneybird adviseur. Maar ik werk ook met andere administratiesoftware, zoals Cash, e-boekhouden en Exact. Of simpelweg op basis van een excel-bestand dat jij hebt bijgehouden. Ik kijk samen met jou wat het beste past.

Merel regelt het

Mijn handelsnaam is niet voor niets Merel regelt het. Naast mijn reguliere, doorlopende werkzaamheden, doe ik graag regel- organisatie- of productieklussen voor de culturele sector. Inhoud en vergoeding in overleg, en als mijn agenda het toelaat.