Meteen naar de inhoud

Cello Biënnale online

  • door

Daar zit ik dan, thuis achter de laptop. Op zich mijn gebruikelijke habitat;) ware het niet dat ik nu eigenlijk in het Muziekgebouw aan het IJ had moeten staan om daar als vrijwilliger genodigden van de Cello Biënnale te ontvangen. Het leven bestaat tenslotte niet alleen uit werken. Helaas kon het festival niet in de geplande vorm – die al sterk aangepast was – doorgaan.

Deze week dus geen enthousiaste verhalen over festivalsfeer, maar gewoon aangiftes maken. Maar: het team van de Biënnale heeft op het laatste moment het programma (weer) omgegooid, naar een Nederlands programma zonder publiek – met livestreams. Zo hoeven de musici minder te reizen en niet in quarantaine. Eigenlijk is het een soort binnenstebuiten: normaalgesproken internationale artiesten en grotendeels Nederlands publiek, nu Nederlandse musici en luisteraars all over the world.

Snuif je cultuur dus nu maar even van achter de laptop https://www.cellobiennale.nl/livestream en dan duiken we over twee jaar weer een bruisend festival in.