Meteen naar de inhoud

Uitstel van betaling vanwege corona

  • door

#Corona-uitstel aanvragen voor het betalen van je belastingaanslagen? Let op met je timing: de regeling is anders uitgewerkt dan de communicatie in april deed voorkomen. Wat nog steeds geldt, is dat je online #uitstel kunt aanvragen, en dat dat dan meteen geldt voor een groot aantal veel voorkomende belastingen, zoals inkomstenbelasting en omzetbelasting.
Maar. ‘Normaal’ kortdurend uitstel gaat lopen vanaf de betaaldatum van een aanslag. In april werd over het corona-uitstel gezegd: u mag de betaling drie maanden uitstellen. Nu de regeling is uitgewerkt, blijken die drie maanden niet in te gaan op de uiterste betaaldatum van de aanslag, maar op de datum van aanvragen.
Ondernemers die in april direct corona-uitstel hebben aangevraagd en nu een naheffingsaanslag voor de omzetbelasting krijgen, hebben daardoor geen uitstel tot (betaaldatum 11 juni + 3 maanden) 11 september, maar tot juli.

Heb je nog geen corona-uitstel aangevraagd maar wil je dat wel, wacht dan tot de aanslag er ligt en vraag dan pas aan. Voor de omzetbelasting eerste kwartaal komt die aanslag ongeveer vandaag. En schrik niet van de #boete die erop staat: als je het uitstel aanvraagt vervalt die.

http://belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/coronavirus-belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen